Krém3dl Tej 8dkg Cukor 8dkg Liszt 1db Vaníliarúd 4db Tojássárgája 2cl Konyak 6dl Habtejszín 1db Expressz zselatin
Díszítés10dkg szeletelt Mandula 10dkg Fehér csokoládé 5dkg Étcsokoládé 5ek Olaj
ELKÉSZÍTÉS
Tészta:
A tojásfehérjét a cukorral habosra keverjük, majd
fokozatosan hozzáadjuk a darált mandulát, a lisztet és a kihűlt olvasztott
vajat.
5 részre osztjuk a tésztát és kb. 20 cm átmérőjű köröket
kenünk a sütőpapírra.
A lapokat 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára
sütjük.
Amikor elkészültek, a sütőpapírt húzzuk le és hagyjuk
kihűlni a lapokat.
Krém:
A tejet, a cukrot, a lisztet, a vaníliarudat és
tojássárgáját elkeverjük és felfőzzük egy sűrű krémnek.
Amikor kihűlt, hozzákeverjük a konyakot.
A habtejszínt kemény habbá verjük és ezzel lazítjuk a
vaníliás krémet, majd hozzákeverjük az expressz zselatint.
Díszítés:
A tortalapokat az elkészült krémmel töltjük be, de egy
kicsit hagyjunk belőle, hogy a torta oldalát és a tetejét is be tudjuk vonni.
A szeletelt mandulával a torta oldalát megszórjuk.
A fehér csokit és az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk az
olajjal.
A fehér csokit rácsorgatjuk a torta tetejére.
Az étcsokoládét egy habzsákba tesszük és vékony csíkokat
húzunk belőle a torta tetejére.
Egy fogpiszkáló segítségével egyik oldalról a másikra
húzunk bele a csokiba.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a OLASZOS NAPSUGÁR TÉSZTÁTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)