Friss koriander
Pirított szezámmag
Olívaolaj
Ízlés szerint
só, bors
ELKÉSZÍTÉS
CSIRKE
A csirkemellet apró darabokra vágjuk.
A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, majd a csirkére öntjük. Egy órára hűtőbe tesszük.
Ha letelt az idő felforrósítunk egy serpenyőt és beletesszük a csirkemell kockákat. Forró serpenyőben addig sütjük még szép aranybarna nem lesz.
SALÁTA ÖSSZEÁLLÍTÁSA
Az uborkát keresztbe vágjuk, kikaparjuk a magját, majd szeleteket vágunk belőle.
Az öntethez mindent egy aprító gépbe teszünk és addig keverjük, míg az öntet homogén állagú lesz. A szezámmagot száraz serpenyőben 2 perc alatt lepirítjuk.
Tálalás
Tálaláskor az uborkaszeleteket összekeverjük az öntettel, rátesszük a csirkét, megszórjuk szezám maggal és tépkedünk rá friss koriandert.