Először a mazsolát beáztatjuk a Baileysbe, majd amikor sor kerül rá leszűrjük.
Tejet langyosítunk és egy csipet cukrot teszünk bele, majd belemorzsoljuk az élesztőt, meleg helyen kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet egy nagy tálban a sóval, a cukorral, reszelt citromhéjjal és a vanília őrleménnyel összekeverjük.
Hozzáadjuk a tejes élesztőt, a tojások sárgáját és a puha vajat, majd dagasztani kezdjük.
Beleöntjük a Baileyst, majd ha még szükséges apránként adjunk hozzá langyos tejet annyit, amennyit felvesz még a tészta.
Letakarva, meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett felületre borítjuk, finoman átgyúrjuk, közben beledagasztjuk a mazsolát és az apróra vágott aszalt szilvát.
Egy 22-25 centiméter magas panettone sütőformát vastagon kivajazunk, majd a tésztát beletesszük és letakarva meleg helyen kb. 40 perc alatt újrakelesztjük.
Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben, az alsó rácson, 40 perc alatt készre sütjük.
Tálalás
1.A tetejéhez megolvasztjuk a vajat összekeverjük
a porcukorral és gazdagon megkenjük vele és kb. 5-10 percre visszatoljuk a
sütőbe. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha tetszett ez a szuper PANETTONE recept és szeretnél még hasonló klassz tartalmakkal találkozni, akkor kövess Instagramon és lájkolj Facebookon, hogy mindig értesülj a legfrissebb receptekről :)