Halászlé:2kg Pontyszelet 2db Vöröshagyma 2ek Pirospaprika 2db Cseresznye paprika 2ek Só 1db Paradicsom 3l Víz
Gyufatészta:2db Tojás 20dkg Liszt 1ek Víz 1kk Só
ELKÉSZÍTÉS
HALÁSZLÉ:
A pontyszeleteket besózzuk és 1 órán át állni hagyjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és a halszeletekkel együtt egy fazékba tesszük.
Felöntjük vízzel és felforraljuk. Forralás után hozzáadjuk a piros paprikát, a cseresznye paprikát és a paradicsomot.
1 órán át magas lángon főzzük és ízlés szerint sózzuk.
GYUFATÉSZTA:
A liszthez hozzáadjuk a felvert tojást, a vizet, a sót és összegyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk a tésztát és 20 percet pihentetjük a hűtőben.
Lisztezett felületen kinyújtjuk 2-3 mm vastagra és téglalapokra osztjuk a tésztát. 5 cm hosszú gyufaszálakhoz hasonló csíkokra vágjuk.
Forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük és ezzel kínáljuk a kész halászlevet.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a HÚSLEVESTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)