Bazsalikomos spenótfőzelék70dkg Friss spenót levél 4dkg Vaj 5dl Tej 2db Zsemle 3gerezd Fokhagyma 10db Friss bazsalikom levél 1csipet Szerecsendió 1csipet Chili 2ek Liszt
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Tojás
Ízlés szerint
Só, bors
ELKÉSZÍTÉS
Először leszedjük a spenót leveleket a szárakról, majd a leveleket jól átmossuk.
Forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt megfőzzük, leszűrtük és összevágjuk őket.
A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet és zsemleszínű rántást készítünk belőle.
Pár perc kevergetés után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felengedjük a hideg tejjel.
Ezután beletesszük a vízben megáztatott és kinyomkodott zsemlét, a spenótot és a bazsalikom leveleket, állandó kevergetés mellett újra forraljuk.
Hozzáadjuk a szerecsendiót, chilit, sózzuk, borsozzuk és botmixerrel krémes állagúra krémesítjük.
Tálalás
Tükörtojással a tetején tálaljuk.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a CSŐBEN SÜLT HÚSOS PENNÉTis és kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)