A forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a fűszereket és a citromhéjakat. Körülbelül 10 percig hagyjuk főni, amíg a víz elszíneződik és besűrűsödik. Ha elkészült, hagyjuk egy kicsit lehűlni.
KRÉMLEVES:
Egy turmixgépbe tesszük a kimagozott cseresznyét. Majd felöntjük a meggylével, a habtejszínnel és krémes állagúra turmixoljuk.
Ha Electrolux Explore 7 turmixgépen használjuk a turmix programot, ellenállhatatlanul krémes lesz!
Amikor elkészült, belekeverjük a kihűlt fűszeres kivonatot, majd ízesítjük cukorral és citromlével. Hogy igazán hűsítő levest kapjunk rakjuk hűtőbe egy fél órára.
MENTÁS HABGALUSKA
A tojásfehérjét félkemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a tépett mentaleveket, majd tovább verjük.
Két kanál segítségével megformázzuk a galuskákat és óvatosan a gyöngyöző tej tetejére tesszük és letakarjuk. Körülbelül 2 perc alatt elkészülnek.
Fontos, hogy a tej ne forrjon, hiszen megtöri a galuskát, illetve kifuthat a letakart edényből. Indukciós főzőlapon alacsony fokozaton (3-as 4-es) pont jó lesz a tej hőmérséklete a habgaluska elkészítéséhez.
Tálalás
Tálaláskor a krémleves tetejére tesszük a habgaluskákat, majd friss mentalevéllel díszítjük, félbevágott vagy egész cseresznyével tehetjük még izgalmasabbá.
GASZTROTIPP
Hogyan magozz egyszerűen cseresznyét? Én egy hegyes csipesszel szoktam a tetejéről benyúlni, megfogni a magot és egy gyors, határozott mozdulattal forgatva kihúzom pillanatok alatt, így maga a tökéletes cseresznye formája nem is sérül... ;)