Tészta250g Finomliszt 25g Vaj 15g Élesztő 2db Tojássárgája 150ml Tej 1ek Cukor 1csipet Só
Töltelék80g Porcukor 50g Vaj 3ek Holland kakaópor
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Tojás a kenéshez
ELKÉSZÍTÉS
TÉSZTA
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sót, összekeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, a tojássárgákat, valamint az olvasztott vajat.
Könnyű tésztát dagasztunk belőle. Folpackkal letakarjuk és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
ÖSSZEÁLLÍTÁS
A megkelt tésztát 10 db egyenlő részre vágjuk, majd egyesével téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a porcukros kakaós keverékkel.
Hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, a végétől 1 cm elhagyunk, majd középen függőlegesen végig kettévágjuk.
Az így kapott két szárat összefonjuk, majd az egészet kör alakba helyezzük.
A babka koszorúkat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy, hogy ne érjenek össze, majd letakarva 30 percet a tepsiben is kelesztjük.
Megkenjük őket a tojással és 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 per alatt készre sütjük.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki aDIÓS FAHÉJAS MINI CSIGÁT isés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)