Fagyihoz:300g Dinnye mag nélkül 1doboz Áfonya 5db Kiwi 3ek Méz
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Jégkrém készítő forma
Pálcikák
ELKÉSZÍTÉS
Magozzunk ki a dinnyét és helyezzük aprítógépbe a mézzel.
Töltsük fel a jégkrém tároló formákat az így kapott folyadékkal, 1 cm-rel a tetejénél lejjebb és helyezzük 30-40 percre fagyasztóba.
Amikor már kásásabb a dinnyelé, - de még nem fagyott meg teljesen - akkor keverjünk minden egyes jégkrém formához 8-10 szem áfonyát.
Figyeljünk, hogy minden szinten legyenek a fagyiformában, hogy úgy látszódjanak az áfonya szemek, mintha a dinnye magjai lennének. Tegyük vissza a mélyhűtőbe még 1 órára.
Ha teljesen megfagyott, akkor öntsük a meghagyott 1 cm-es területre az összeturmixolt kiwit, majd szúrjuk bele a pálcikákat és így visszatesszük a mélyhűtőbe.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a MÁLNALEKVÁROS TÚRÓFAGYITés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)
GASZTROTIPP
Használjatok több mézet, ha édesebben szeretitek, hiszen fagyasztás után kevésbé intenzívek az ízek.