Ki ne szeretné az olaszok nagyra nőtt, cső alakú tésztáját?! ....pláne, ha nyakon öntjük besamel mártással és megszórjuk sok-sok dióval. Elég jól hangzik, ugye??
Besamel mártás4szelet Bacon 5dl Tej 4ek Vaj 4ek Liszt
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Ízlés szerint só, bors
Szerecsendió
Olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
ZÖLDSÉGES- HÚSOS RAGU
Felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát, ezután lereszeljük a répákat és a zellert.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és megdinszteljük rajta a hagymákat, rádobjuk a zöldségeket is és átpirítjuk.
A zöldségekhez adjuk a darált húst és nagy lángon megpirítjuk.
Az egészet felöntjük alaplével. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk, majd levesszük a fedőt és hagyjuk, hogy az alaplé elpárolódjon. Félrehúzzuk a tűzhelyről és elkészítjük a besamelt.
BESAMEL MÁRTÁS
A bacont felszeleteljük és ropogósra sütjük.
A serpenyőbe dobjuk a vajat, majd amikor megolvadt azonos mennyiségű lisztet adunk hozzá, kicsit megpirítjuk.
Ezt követően szakaszosan adagoljuk hozzá a tejet, és nagy lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, még krémes állagot nem kapunk. Sóval, borssal kevés szerecsendióval ízesítjük.
Jöhet a cannellonik töltése. A besamel felét a raguhoz öntjük, majd szépen a tészta csövekbe töltjük és egy tepsibe egymás mellé egy rendezzük őket.
Ezután ráöntjük a besamel másik felét, végül megszórjuk durvára vágott dióval és a füstölt sajttal.
A sajt szépen megbarnul, a tészta pedig megszívja magát a szósszal, ezáltal megpuhul.
Tálalás
A végén pirított dióval megszórva tálaljuk.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a IGAZI BOLOGNAI ADRI MÓDRA receptemet is,és kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről!😊