Megtisztítjuk, és feldaraboljuk negyedekre az egrest. Összekeverjük a cukorral, a fahéjjal, és a citrom reszelt héjával. Hagyjuk állni addig elkészítjük a tésztát.
Omlós tészta
Elkeverjük a lisztet, a porcukorral, a sóval, hozzámorzsoljuk a hideg vajat, és a tojássárgájával, majd a hideg tejjel egybegyúrjuk. Ne dolgozzunk vele sokat, mert nyúlós lesz a tészta. Folpackba csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Túrókrém
Villa vagy robotgép segítségével összetörjük a túrót, hozzáadjuk a mascarponet, a cukrot, a tejfölt, a vanília őrleményt, a citrom reszelt héját, a tojássárgáját, és a sót. Sűrű, kenhető krémet kapunk.
Összeállítás
Lisztezett deszkán a tészta háromnegyedét kinyújtjuk, és a kivajazott formába helyezzük. A szélét óvatosan eligazítjuk a forma falához.
Beleöntjük a túrókrémet, elsimítjuk.
Rákanalazzuk az egrest, ha az egres levet eresztene lecsepegtetjük. Enyhén nyomkodjuk bele a túrókrémbe. A maradék tésztát a torta tetejére rácsipkedjük.
170˙C-on 40 percig süssük.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a MÉZES-CITRUSOS FAGYLALTOTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)