A tojásfehérjét egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk a balzsamecetet, és habverővel elkezdjük habosítani.
Amikor fehéredik folyamatosan hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt.
Addig keverjük, amíg kemény habot kapunk és szép fényes lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és megformázzuk, hogy a szélén egy kis pereme legyen.
Sütőbe tesszük, és a hőfokot 110 fokra csökkentjük, 1-1,5 óráig "szárítjuk".
Eközben a tejszínből a vaníliás cukorral habot verünk, fontos, hogy a habtejszín hideg legyen.
Az összevágott eper felét pedig kevés cukorral összeforraljuk és szirupot főzünk belőle.
Tálalás
Ha a torta teljesen megszilárdult a habot a közepére halmozzuk és a friss gyümölcsökkel és az epersziruppal leöntve tálaljuk.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a CITROM MOUSSE TORTA receptemet is,és kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről!😊