Tészta3csomag Tante Fanny leveles tészta 3db Alma 6ek Cukor 3db Szegfűszeg 1db Egész fahéj 1db Citrom reszelt héja és leve 3kk Őrölt Fahéj 1db Tojás
ELKÉSZÍTÉS
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk, a szegfűszeggel, az egész fahéjjal, a citrom héjával valamint levével, és a cukor felével feltesszük főni.
10-15 perc alatt puhára főzzük majd lepépesítjük, de a fűszereket előtte eltávolítjuk. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg, ne tegyünk túl sok levet az almához a turmixba. Ezután lehűtjük.
A cukor másik felét összekeverjük az őrölt fahéjjal. A levelestésztákból egyforma köröket (27cm átmérőjű) vágunk.
Sütőpapírral bélelt lemezre helyezzük és az első kört megkenjük az almapürével, ráhelyezzük a következőt kört, és egyenletesen megszórjuk fahéjas cukorral. Végül lefedjük az utolsó tésztával is.
A közepére helyezünk egy nagyobb pogácsa szaggatót (6-7cm átmérőjűt).
A tésztát először negyedekre vágjuk, majd a negyedeket megfelezzük, aztán azokat is megfelezzük, így 16 db csíkot kell kapnunk.
A csíkokat kétszer megcsavarjuk, párosával összecsípjük a végüket, és a felvert tojással megkenjük.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a CHORIZOS SÜTŐTÖKÖS QUICHETés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)