LEVESHEZ100g Vegyes csiperkegomba 100g Shimeji gomba 1db Vöröshagyma 2gerezd Fokhagyma 3db Közepes burgonya 3db Sárgarépa 7dl Alaplé 1dl Fehérbor 4db Babérlevél 1kk Friss kakukkfű 3ek Liszt
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Ízlés szerint só, bors
Füstölt paprika
Egy kis zsír
ELKÉSZÍTÉS
Egy lábasban kevés zsiradékon megdinszteljük a hagymát és meghintjük őrölt, füstölt paprikával, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és megszórjuk egy kis liszttel, ezt mind jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a karikára vágott répát és a kockára vágott burgonyát. Pár perc alatt átpirítjuk őket és felöntjük alaplével, majd beletesszük a fűszereket és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha félig megpuhultak a zöldségek hozzáadjuk a gombát és beleöntjük a fehérbort, amit előzőleg leteszteltünk 😉.
Lassú tűzön kb. 20-30 perc alatt készre főzzük.
GASZTROTIPP
Ha szeretnétek egy kicsit izgalmassá tenni a gulyásotokat, ne feledjétek, nem csak a fehér csiperke létezik! ;) A gombák ízvilágához pedig szinte mindegyik friss fűszer illik. Szóval van még kérdés? :)