A csirke páchoz lereszeljük a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd fűszerezzük tandori masalával és sóval, végül elkeverjük a joghurttal. A csirkecombokat közvetlenül a csont mellett bevágjuk és beletesszük a pácba őket, majd állni hagyjuk.
A bepácolt csirkéket sütőrácson 230 fokon 50-55 percig sütjük.
SÁFRÁNYOS RIZS
A jázmin rizst sós vízben elkezdjük főzni.
Egy kevés forrásban lévő vízhez adjunk sáfrányt és rövid ideig főzzük, majd szűrjük le. A szép sárga levet a rizshez öntjük és így főzzük tovább a mazsolával.
Ha kész a sáfrányos rizsünk hozzáadjuk a durvára vágott kesudiót.
MANGÓ SALÁTA
A salátához a kaliforniai paprikát, a lilahagymát és a mangót csíkokra vágjuk.
A saláta öntethez a mézet, a citrom levét, a sót elkeverjük, majd amikor a só feloldódott, hozzáöntjük az olajat is. A dresszinget a salátára csak a tálalás előtt öntsük rá.
TÁLALÁS
A csirkéket egy nagy tálra helyezzük, rászórunk a lilahagymát, a friss koriandert, és mellé tálaljuk a mazsolás, kesudiós, sáfrányos jázmin rizst, és a színes mangós salátánkat.