5-6 db fogpiszkáló
Zöldségágy:
1. A lilahagymát, a paradicsomot, a paprikát, a zellert, a sárgarépát, a fokhagymát, és a gombát
nagyobb darabokra vágjuk, belerakjuk egy nagyobb tepsibe, és rátépkedjük a rozmaringot.
Csirke:
1. A csirkét megmossuk, megtisztítjuk és a sóval bedörzsöljük.
Töltelék:
1. A zsemlét összedaraboljuk és a tejbe beáztatjuk. A vöröshagymát, és a fokhagymát apróra
vágjuk, majd olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és ha az is lepirult,
hozzáadjuk a darabolt csirkemájat. Lehúzzuk a tűzről és átöntjük egy üvegtálba. Sózzuk,
borsozzuk, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, egy egész tojást, és az apróra vágott
kakukkfüvet, és petrezselymet. Az egészet összekeverjük.
Fűszervaj:
1. A puha vajat kikeverjük a fűszersóval, és a felét betöltjük a csirke melle, és bőre közé.
Összeállítás:
1. A tölteléket betöltjük a csirke belsejébe, a nyílásokat fogpiszkálóval összetűzzük.
2. A vaj másik felét kívülről rákenjük a csirkére, majd ráhelyezzük a zöldségágyra, és 150˙C-os
sütőben 150 percig sütjük. Utána 180˙C-on 30 percig. Időnként a saját zsírjával locsolgassuk.
Köret:
1. A rizst az olajon megfuttatjuk, sózzuk, hozzáadjuk a szárított zöldségkeveréket, és felöntjük a
vízzel. 3-4 percig forraljuk, lefedjük és levesszük a tűzről. Hagyjuk párolódni 20-25 percig (ne
emelgessük a fedőt).
2. A gránátalmát megpucoljuk, a mandulát megpirítjuk, és a hagymával együtt a rizshez
keverjük.
Mennyire szerettek a mustárral kísérletezni?
Egy rejtélyes orosz múltú saláta, amit szinte mindenki másképp készít :)