Grízes tészta25dkg Szélesmetélt 15dkg Búzadara 150ml Víz 2csipet Só 3ek Olaj
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Ízlés szerint baracklekvár
ELKÉSZÍTÉS
Az olajat felmelegítjük, majd hozzászórjuk a búzadarát.
Sózzuk, és állandóan kevergetve, kis lángon megpirítjuk. Figyelj, mert könnyen megég. Amikor már szép aranybarna, levesszük a tűzről, és óvatosan felöntjük a vízzel.
Ügyeljünk arra, hogy a kezünk ne legyen az edény felett, mert amikor a forró gríz és a víz találkozik, hirtelen felcsap a gőz.
Ezután összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és kisebb lángon, néha megkeverve, addig pirítjuk, amíg a nedvesség elpárolog, és a gríz finom morzsalékos lesz. Pár perc alatt elkészül. Baracklekvárral a tetején isteni:)
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a NAGYIM TÚRÓS CSUSZÁJÁTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)