Omlós tészta
1. Átszitáljuk a búzalisztet, és a zablisztet egy tálba. Hozzáadjuk a sót, a nyírfacukrot és elkeverjük.
2. Hozzáreszeljük a hideg vajat. Végül a tojássárgáját, és a vizet is, majd egybegyúrjuk.
3. Folpackba csomagolva a hűtőben 30 percig pihentetjük.
4. Pihentetés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a pite formába tesszük.
5. 180˙C-on 30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Töltelék
1. A túrót egy villa segítségével összetörjük, hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztott vajat, a mascarponet, a citrom reszelt héját és levét, végül a vanília őrleményt, és jól összekeverjük.
2. A hideg habtejszínt felverjük, és óvatosan a masszához adagoljuk.
Összeállítás
A kihűlt tortaformát megtöltjük a túrókrémmel, a tetejét gyümölcsökkel díszítjük és enyhén porcukrozzuk.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a NARANCSOS-LEVENDULÁS SZÖRPÖT és kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)
A diós kelt tészta és a vanília sodó tökéletes párosítása. Ezt neked is el kell készítened!