Citromos vajszószhoz:2ek Vaj 1tk Citromlé 2csipet Só és bors
Díszítéshez:1tk Mák 1marék Fekete szezámmag
ELKÉSZÍTÉS
A kölest 2x-es mennyiségű vízben készre főzzük 10-12 perc alatt. Várjuk meg amíg teljesen felszív minden folyadékot, majd húzzuk le a tűzről és lefedve hagyjuk kihűlni, mert csak így marad pergős. A köleshez adjuk hozzá a krémsajtot és keverjük el. Vágjuk apró darabokra a paprikákat és vékony karikára az újhagymát és ezt is adjuk a köleshez. Ezt követően kurkumával, sóval és borssal ízesítsük. Reszeljük bele a fokhagymát és újból keverjük át a tölteléket.
A halakat töltsük meg a köleses masszával, amit a halfilé vastagabb részétől kezdjük el hosszában. A széleken célszerű 1-1 cm-t kihagyni, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle a tekercsnél. Helyezzük óvatosan egy sütőpapírral kibélelt tepsire a haltekercseket, és egy szilikon ecset segítségével, kenjük meg a vajas citromos szósszal. A biztonság kedvéért egy nedvesített hurkapálcával vagy egy hústűvel tűzzük össze a roládokat.
185 fokon 20-25 percig süssük készre. Félidőnél fordítsuk meg a tepsit a sütőben, és kenjük át még egyszer a halakat citromos vajas szósszal.
A kész roládokat forgassuk fekete szezámmagba, és egy nagyon kevés mákba.