A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és krumplinyomóval áttörjük.
Hozzáadjuk a sót, a borsot, a tojást, a vajat, apránként a lisztet, és végül a parmezánt.
Kézzel összedolgozzuk és a lisztezett deszkára tesszük.
Hengereket formálunk belőle, amiket 2 cm-es darabokra vágunk, és villával megnyomjuk a tetejét.
Egy fazékban feltesszük a vizet forrni. Közben elkészítjük a pulykaragut.
Pulykaragu
Felhevítjük a serpenyőt, 2 evőkanál olajat teszünk bele, és a szeletekre vágott gombát lepirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
A lepirult gombát kiszedjük egy tányérra, ismét kevés olajat hevítünk a serpenyőben, és a felkockázott pulykamellet a sóval, a borssal aranybarnára pirítjuk.
Az aranybarna pulykamell kockákhoz hozzáadjuk a spenótot. amit épp hogy megfonnyasztunk.
Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a vajat, és belereszeljük a parmezánt.
2 perc alatt krémes állagúra összeforraljuk, és a lepirított gombát hozzákeverjük.
Közben a forrásban levő sós vízben kifőzzük a gnocchikat, de ne egyszerre az egészet hanem adagonként.
A leszűrt gnocchikat a tejszínes ragúba forgatjuk, és tálaljuk.