A bacont apró csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben olívaolajon ropogósra pirítjuk, hozzádobjuk a kockákra vágott vöröshagymát és a karikákra vágott jalapeno paprikát. Ha a vöröshagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darált húst, és oregánóval, őrölt pirospaprikával, őrölt köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük. A végén hozzákeverjük a paradicsompürét, és hagyjuk hogy összeforrjanak az ízek.
Míg a tölteléket hagyjuk egy kicsit kihűlni, elkészítjük a friss salátánkat. A szívsalátát nagyobb darabokra, a koktélparadicsomokat falatokra vágjuk, a sárgarépát pedig lereszeljük, majd egy kis kanál olívaolajjal összeforgatjuk.
A vajas leveles tésztát kinyújtjuk egy előre belisztezett felületen, majd egy 28 cm -es tortaforma segítségével kör alakot vágunk ki belőle, ezt pedig 8 db egyenlő "pizza szeletre" vágjuk. A szeleteket áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a vastagabb szélei sugár formába összeérjenek, így egy belső kört alkotva.
A szobahőmérsékletűre hűlt tölteléket óvatosan belekanalazzuk a háromszög tésztánk felső részébe, megszórjuk reszelt sajttal és ráhajtjuk a kilógó részeket, ezt megismételve a többi tésztánkkal.
Ha kész a koszorúnk, tojássárgájával körbe kenjük és a tetejét szezámmaggal meghintjük. 200 °C - on kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
Friss salátával és snidlinges tejföllel tálaljuk.
GASZTROTIPP
A leveles tészta belsejét kend ki sós tejföllel, így megpuhítod egy kicsit a tésztát és krémesebb lesz a tölteléked.