Kacsamájkrém:20dkg Kacsazsír 50dkg Pecsenye kacsamáj 2db Lilahagyma 4gerezd Fokhagyma 1szál Rozmaring 3szál Kakukkfű 1db Paprika 1csipet Bors 1ek Só 10dkg Vaj 150ml Tejszín 100ml Édes bor (vagy cherry) 10dkg Áfonya
Tálalás:1db Bagett
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A zsír felét felhevítjük egy olyan serpenyőben, amit később be tudunk tenni a sütőbe. Hozzáadjuk a 4 felé vágott lilahagymát, a fokhagymát és az egyformára feldarabolt kacsamájat.
Hirtelen kérget sütünk rá. Hozzáadjuk a rozmaringot, a kakukkfüvet, a borsot, a 4 felé vágott paprikát és paradicsomot.
Átforgatjuk és hozzá öntjük a bort és a sütőbe tesszük 10-15 percre.
Az utolsó 2 percben hozzáöntjük a tejszínt.
Amikor elkészült, kivesszük a zöldfűszereket a serpenyőből.
Az elkészült májat és a levének a felét egy alsó késes aprítóba vagy turmixba tesszük.
Hozzáadjuk a vajat, sózzuk és összeturmixoljuk.
Az elkészült krémet csatos üvegbe vagy kerámia tálba töltjük és a hűtőben pihentetjük, hogy megdermedjen.
A zsiradék másik felét felolvasztjuk és a megdermedt májkrém tetejére öntjük és 3-4 órára újra a hűtőbe pihentetjük.