Pite25dkg Liszt 1nagy csipet Só 15dkg Vaj (hideg) 1ek Tejföl 2ek Víz 1db Tojás (kenéshez)
Töltelék1db Kis fej káposzta 1ek Só 1nagy csipet Bors 1csipet Kömény 1db Babérlevél 1fej Hagyma (kicsi) 2ek Zsír 4ek Cukor
ELKÉSZÍTÉS
PITE:
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáreszeljük a vajat, elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a tejfölt, a vizet és összegyúrjuk.
Folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
KÁPOSZTA:
A káposztát vékonyra szeleteljük, és sózzuk, majd hagyjuk állni 10 percig.
A hagymát felszeleteljük és zsíron üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a káposztát, a borsot, a köményt és a babért majd puhára pároljuk a káposztát. A végén hozzáadjuk a cukrot és nagy lángon átforgatjuk. Ezután hagyjuk kihűlni.
ÖSSZEÁLLÍTÁS:
A tésztát kör alakúra nyújtjuk, ráhalmozzuk egyenletesen a káposztát és a tészta széleit ráhajtjuk.