Sütemény20dkg Cukor 25dkg Liszt 1kk Sütőpor 1dl Olaj 1dl Víz 4db Tojás 1csipet Só 10db Szilva 1kk Őrölt fahéj 150ml Mazsolabor vagy Desszertbor 2ek Cukor
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját kikeverjük, a cukor felével, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat.
A lisztbe belekeverjük a csipet sót, és a sütőport, és a tojásos masszához adjuk.
A tojásfehérjét felverjük a maradék cukorral.
Az elkészült masszát lazítjuk a felvert tojásfehérjével.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát.
A szilvákat elnegyedeljük. Megszórjuk a fahéjjal, a cukorral és ráöntjük a bort és hagyjuk állni 10 percig.
Átkeverjük a szilvákat és leszűrjük a levét a tepsibe öntött tésztába dobáljuk a szilvákat.
180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a SZILVALEKVÁROS DERELYÉTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)