A csülköt feldaraboljuk és babérlevéllel fűszerezett 1,5 liter enyhén sós vízben megfőzzük, amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, répát, kolbászt és a szalonnát.
A káposztát szintén összevágjuk, ha esetleg túl intenzív az íze előtte átmossuk.
Amikor hús majdnem teljesen puha beletesszük a répát.
Egy serpenyőt hevítünk és beledobjuk a szalonnát, a kiolvadt zsírján megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megszórjuk a fűszerpaprikával és a köménnyel.
Félrehúzzuk és beleszórjuk a lisztet, elkeverjük. Az így elkészült sűrű rántást hozzácsurgatjuk a csülökhöz, amelybe beledobjuk a káposztát és a kolbászkarikákat.
Körülbelül 20-25 percig forraljuk a levest, majd belekeverjük a kaprot és további 10 percig főzzük.
Ki ne szeretné az olaszok nagyra nőtt, cső alakú tésztáját?! ....pláne, ha nyakon öntjük besamel mártással és megszórjuk sok-sok dióval. Elég jól hangzik, ugye??