A hagymákat apró kockákra vágjuk, pici olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a lencsét és felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a lencsénk meg nem puhult, sóval, borssal ízesítjük.
A kolbászokat vékony szeletekre vágjuk, majd 180-200 fokos sütőben ropogósra sütjük.
Az elkészült lencséhez hozzáadjuk a balzsamecetet és a tejszínt, majd egy botturmix segítségével lekrémesítjük.
Tálalás
A kolbász karikákat apróra vágjuk és a leves tetejére szórjuk, friss petrezselyemmel díszítjük.
GASZTROTIPP
Tudtátok, hogy a kolbász chips - et, nemcsak sokkal egyszerűbb sütőben elkészíteni mint, serpenyőben pirítani, de sokkal puhább marad a belseje, míg a kívül igazán ropogós lesz.