A vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott salotta hagymát.
A zöldborsót lábosba tesszük, kevés alaplével felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Botmixerrel pürésítjük, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a cukrot, a fehérborecetet és visszatesszük, hogy összeforraljuk az ízeket.
A mascarpone krémbe reszeljük a lime héját, majd belekeverjük a zöldborsó levesbe. Ha igazán selymes állagot szeretnénk elérni, akkor érdemes még egyszer turmixolni.
Egy hosszú baguettet négy egyenlő részre vágunk és egy tepsire helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.
Tálalás
A zöldborsókrém levest kitálaljuk, tejszínnel meglocsoljuk és menta levéllel díszíthetjük. Friss, meleg bagettekkel tálaljuk.
GASZTROTIPP
Próbáld ki! Használj friss menta levelet a krémlevesekbe, így megadja azt az igazi pikáns ízvilágot, amitől érdekesebbé teheted a leveseket.