Saláta1db Kígyóuborka 20dkg Friss vegyes saláta 15dkg Makadámdió 30dkg Eper 10szál Zöld spárga 1ek Magos mustár 1ek Méz 2ek Balzsamecet
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Ízlés szerint só, bors
ELKÉSZÍTÉS
Egy edény forrásban lévő vízbe tesszük bele a spárgát 3 percig.
Ezután rögtön hideg jégkockákkal teli vízbe merítjük még 3 percig. Majd 1-1 spárga szárat vágunk négy részre.
Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a zöldséghúst kockára vágjuk, majd a vegyes salátával, negyedelt eprekkel, durvára tört makadámdióval és a lehűtött spárgával összekeverjük.
A mustárt a mézzel, ecettel, olajjal elkeverjük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Az öntetet ráöntjük a salátára, majd tálalás előtt összekeverjük.