A kiflit karikákra vágjuk. A tejben elkeverjük a tojássárgáját és a vaníliáscukrot, majd elkezdjük hevíteni, de nem forralni. Amikor forró ráöntjük a kifli karikákra, a porcukrot összekeverjük a darált mákkal és a citrom reszelt héjával, majd ezt a keveréket is hozzáadjuk a kiflihez és jól összekeverjük.
Egy hőálló tálat kivajazunk és ebbe öntjük bele a tejes, mákos kifliket. Kis fészkeket készítünk benne, ahova a pudingot tesszük.
PUDING:
A pudinghoz összekeverjük a cukrot és a pudingport, majd felöntjük a tejjel és addig főzzük ameddig besűrűsödik.
Az elkészített pudingot kanál segítségével a kis fészkekbe rakjuk. Az egészet 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Addig elkészítjük a meggy chutney-t.
MEGGY CHUTNEY:
Felszeleteljük a hagymát, az olajon elkezdjük dinsztelni és hozzáadjuk a meggyet, a barnacukrot és a balzsamecetet. Amikor összeesett a meggy és a hagyma, akkor fűszerezzük a fahéjjal, a gyömbérrel és a szegfűszeggel. Egy pár percig még főzzük és amikor besűrűsödött, akkor kész.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a LEKVÁROS BUKTÁTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)