Szuflé - hoz4db Vajas kifli 2db Tojás 4dkg Porcukor 8dkg Darált mák 4dl Zsíros tej 25g Puha vaj 1csipet Só
Vaníliás Töltelékhez1csomag Vaníliás puding por 5dl Tej 2ek Kristálycukor
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Porcukor
ELKÉSZÍTÉS
MÁKOS GUBA
Melegítsük elő a sütőnket 180 °C -ra.
A porcukrot és a mákot keverjük össze, majd öntsük rá a langyos tejet. A vajas kifliket karikázzuk fel és dobjuk bele a mákos masszánkba. Amikor megpuhultak és felszívták magukba a folyadékot, a tojásokat válasszuk ketté és a sárgáját adjuk hozzá a kiflis péphez. A tojások fehérjét pedig egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk hozzá a mákos guba alaphoz.
8 darab szuflé formákat töltsük meg 3/4 - ig a mákos masszánkkal. 180 fokon előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
VANÍLIÁS ÖNTET
Jöhet a töltelék, ez egy egészen egyszerű vaníliás puding, kevés tejjel a pudingport és a kristálycukrot simára keverjük, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a maradék tejet és csomómentesre főzzük.
Tálalás
A tölteléket, habzsákba töltjük és a kész mákos guba szuflé - nk közepébe, habnyomó segítségével betöltjük, vigyázva, hogy ne repedjen szét a sütink. Friss gyümölcsökkel, esetleg vanília fagyival is tálalhatjuk.
GASZTROTIPP
A szuflé formákat vajazd ki és szórj bele kristálycukrot, így sokkal könnyebben kicsúsznak a sütik. A legjobb, ha szilikon formát használunk.