Olajjal kikenjük egy 33×20 cm-es tepsi oldalait és az aljára sütőpapírt helyezünk, aminek mindkét oldalát megolajozzuk. Egy edényben gőzölgő víz felett, egy üveg tálban megolvasztjuk az étcsokoládét és hozzá keverjük az olajat és a kókuszzsírt. Figyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel, csak olvasszuk meg.
Egy tálban a tojásokat és a mézet összekeverjük robotgéppel. Hozzáöntjük a mandulalisztet, kakaóport, vanília rúd kikapart belsejét, sütőport és egy csipet sót.
Az olvadt csokoládét a lisztes keverékhez adjuk és összekeverjük robotgéppel, addig amíg nagyon krémes lesz a tészta. A tésztát összekeverjük a durvára vágott mandulabéllel.
Beleöntjük az így kapott nyers tésztát az előkészített tepsibe, majd 160 Celsius fokon 40 percig sütjük.
TÚRÓKRÉM
A túrót a citrom héjával, a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd robotgép segítségével összetörjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.
A már megsült és kihűlt Brownie piskótára rétegezzük és friss málnával díszítjük.