Az egész tojásokat a porcukorral habbá verjük. A répákat megpucoljuk, és egy tálba lereszeljük, hozzáadjuk az olajat. A finomlisztet, a sütőport és reszelt citrom héját összekeverjük.
Beleforgatjuk a tojáshabba először a répás keveréket, utána a liszteset.
180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd egy 18 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. Beleöntjük a masszát és körülbelül 50-60 perc alatt, szúrópróbával készre sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt hagyjuk a formában, így könnyebben rákenjük a krémet.
KRÉM
A mascarponet elkeverjük a porcukorral, vanília őrleménnyel, a citrom- és narancs héjával-levével.
Ezután kemény habbá verjük a tejszínt és óvatosan összedolgozzuk a mascarpones krémmel.
A krémet a torta tetejére halmozzuk és szépen egyenletesre elegyengetjük. 1 órára hűtőbe tesszük.
A tetejére marcipánból mini répákat készítünk, piros és sárga ételszínezék keverékével narancssárgára színezzük őket, petrezselyemzölddel díszítjük.