A csirkemelleket sóval, borssal bedörzsöljük és egy lábasban kevés zsiradékon lepirítjuk, majd kivesszük és félretesszük egy tányérra.
Ugyanebben a hőálló lábasban felhevítjük az olajat és beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt répát és az apróra vágott zeller szárat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Ha átpuhultak visszatesszük a mellet, és magas hőfokon jól összeforgatjuk az egészet.
Ezután beleöntjük a bort és 5-6 percig főzzük, amíg az alkoholtartalma elillan.
Beletesszük az összevágott paradicsomokat, a paradicsomlét, fűszerezzük és hozzáadjuk a chili pelyhet is.
Amíg a hús sül kifőzzük a tésztát és félre rakjuk.
Sütőből kivéve a csirkemellet két villa segítségével szálaira tépkedjük, a tűzhelyre tesszük és 15 perc alatt összeforraljuk az olajbogyóval, az összevágott aszalt paradicsommal és gombával.
A tésztára merjük a ragut és ízlés szerint parmezánnal, bazsalikommal megszórjuk.