Meggyes sütihez2db Tojás 1fél pohár Kristálycukor (kb. 100 g) 1fél pohár Szőlőmagolaj 1pohár Kefír 180g Liszt (kb. 1,5 pohár) 1fél tasak Sütőpor 300g Magozott meggy (1,5 pohár) 1marék Reszelt étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra.Sütőpapírral béleljünk ki egy őzgerinc formát.
Ha befőttet használunk csepegtessük le a levét.
A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a szőlőmagolajat és a kefirt. A sütőport elvegyítjük a liszttel és a tojásos masszához adjuk, majd beleszórjuk a lecsepegtetett meggyet és összeforgatjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt formába kanalazzuk és 20-25 percig sütjük.
Tálalás
Az aranybarnára sült sütit szórjuk meg csokoládé reszelékkel és porcukorral tálaljuk.
GASZTROTIPP
Nagyon jól működik a receptem az adott szezonális gyümölcsökből, esetleg magvakból is. Ősszel próbáljátok ki szilvával és pisztáciával, remek párosítás. ;)