A porcukor és a tej 1/3-át az élesztővel egy kisebb tálba kikeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, amíg egy tejfölhöz hasonló állagot kapunk. Liszttel meghintjük a tetejét, konyharuhával lefedjük és 50 fokon előmelegített sütőajtóra tesszük, körülbelül 5 percre, amíg a kovász megemelkedik.
A fennmaradó lisztbe a sót, a porcukor 2/3-át és a margarint tesszük, amikor a kovász megemelkedett, beleöntjük – majd tojás sárgákkal, a maradék tejjel homogén állagúvá gyúrjuk össze. A tésztát egy körbelisztezett tálba tesszük, liszttel meghintjük a tetejét, lefedjük konyharuhával, majd kb. 30 percre, az 50 fokos sütőben kelesztjük.
Elkészítjük a túrós tölteléket. Összekeverjük a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, búzadarát és a meggyet –félretesszük. Miután a tészta megkelt, három részre osztjuk-, kinyújtjuk téglalap alakúra, amibe középre vékonyan a töltelék egyharmadát kanalazzuk, majd a hosszabbik oldalánál fogva szorosan felcsavarjuk. (A felcsavart tészta közepében kerül a töltelék, így nem tud kifolyni belőle). A másik kettővel ugyanígy teszünk.
Amikor ezzel végeztünk, összecsípjük a három tészta végét és összefonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, 20 percig kelesztjük a továbbra is 50 fokos sütőben. Ezután tojás fehérjével lekenjük és 40-50 percig, 180 fokos sütőben sütjük. Szúrópróbával ellenőrizzük, hogy minden része jól átsült-e.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki aPESZTÓS BABKA RECEPTEMisés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)