Muffin25dkg Liszt 10dkg Porcukor 1csomag Sütőpor 2db Tojás 15dkg Vaj 150ml Tej 2ek Méz 1tk Mézeskalács fűszerkeverék
Krém10dkg Sűrített tej 1kk Fahéj 25dkg Mascarpone 4dl hideg Tejszín
Mézeskalács25dkg Liszt 1csipet Só 6dkg Porcukor 1dl Méz 1kk Szódabikarbóna 1db Tojás 5dkg Vaj 2ek Mézeskalács fűszerkeverék
ELKÉSZÍTÉS
Muffin:
A tojásokat felhabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk
a vajat, a mézet és a tejet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és a mézeskalács
fűszerkeverékkel majd a tojásos masszánkhoz adjuk.
A muffin papírral bélelt formákba kanalazzuk, 15-20 perc
alatt 180 fokon megsütjük.
Krém:
A mascarponehoz keverjük a fahéjat és a sűrített tejet.
A tejszínhabot habbá verjük és óvatosan egybe keverjük a
mascarpones krémünkkel, habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük fel a kihűlt
muffinokat.
Mézeskalács:
A mézet és a vajat megolvasztjuk, a száraz hozzávalókat
összekeverjük, mint porcukor, liszt, szódabikarbóna,só, mézeskalács
fűszerkeverék. Majd a vajas-mézes masszát beleöntjük, hozzáadjuk a tojást és
egybegyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk és egy órát a hűtőben pihenni
hagyjuk, utána kinyújtjuk , kiszaggatjuk és 180 fokon 8-10 perc alatt
megsütjük.
A kiszúrt formákat rakjuk a krém tetejére.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a FÜGÉS GYÜMÖLCSTORTÁTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)