Besamel mártás5dkg Vaj 2ek Liszt 3dl Tej 1csipet Só 1csipet Bors 1csipet Szerecsendió 5dkg Pankó morzsa
ELKÉSZÍTÉS
Zöldségek
A padlizsánt és a cukkinit felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk és megkenjük az olívaolajjal, majd 210˙C-os sütőben 10-15 percig sütjük.
Ragu
Felkockázzuk a vöröshagymát és a fokhagymát, az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált marhahúst. Sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk még a hús ki nem fehéredik.
Megfűszerezzük a babérlevéllel, az oregánóval, és a fahéjjal, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a sűrített paradicsomot, és végül a cukrot. 20 percig lassú tűzön főzzük.
Besamel mártás
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és 1 percig folyamatosan kevergetjük, majd felöntjük a tejjel. Kevergetés mellet megvárjuk amíg a mártásunk besűrűsödik. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
Összeállítás
Egy nagyobb tűzálló tálba a zöldségek felét belerakjuk, ráhalmozzuk a ragu felét, majd erre kerül a zöldségek másik fele és befedjük a maradék raguval.
A tetejére egyenletesen elosztjuk a besamel mártást, majd megszórjuk pankó morzsával.
200˙C-on 30-40 percig sütjük.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a SÁRGABARACK KRÉMLEVESTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)