Pitéhez375g Liszt 1tk Almaecet 6ek Tej 1csomag Vaníliás cukor 2db Tojássárgája 9db Alma 10ek Nyírfacukor 1db Citrom leve 10ek Darált keksz 2ek Fahéj 1csomag Sütőpor 20dkg Vaj 150g Cukor
ELKÉSZÍTÉS
A vajat elmorzsoljuk a lisztben, majd hozzáadjuk a cukrot és a sütőport.
A tejet kis csészébe kanalazzuk, majd hozzáadjuk az ecetet.
A lisztes keverék közepébe lyukat készítünk, ebbe öntjük bele az ecetes tejet és a tojássárgákat, végül addig gyúrjuk, míg formázható tésztává áll össze.
A tortaformát alaposan kivajazzuk, majd darált keksszel megszórjuk mindenhol. A tésztát 1/3 – 2/3 arányba elválasztjuk.
A tészta 2/3-át jó alaposan lisztezett pulton 1 cm vastagra nyújtjuk, majd a sodrófára tekerjük és így helyezzük a tortaformába. A tésztát meghintjük darált keksszel azért, hogyha az alma mégis levet ereszt, ne áztassa el a tésztát!
Az almákat megpucoljuk, lereszeljük, levét kicsavarjuk.
Hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, vaníliát, fahéjat és a darált kekszet, majd alaposan összekeverjük.
Az alma tölteléket a tésztára helyezzük és elegyengetjük!
Ezután a tészta maradék 1/3-át kinyújtjuk, majd derelye vágó segítségével 1 cm széles, kb. 28 cm hosszú csíkokat vágunk, amiket egymással keresztezve a töltelékre helyezünk. A csíkok végeit az alsó tészta réteghez nyomjuk, a túllógó darabokat pedig eltávolítjuk.
A rácsokat megkenjük tojásfehérjével és mehet is a sütőbe!
180 fokra előmelegített sütőben, alsó felső sütésen, középtől eggyel lejjebbi szinten sütjük legalább 45 percig!
TÁLALÁS
Porcukorral megszórva tálaljuk :)
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a MANGÓS SAJTTORTÁTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)