Ízlés szerint
Étkezési keményítő
Őrölt chili
Szezámmag
Só, bors
ELKÉSZÍTÉS
HAMBURGER BUCI
Langyos tejben 10 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt a porcukor felével. A lisztet, a vajat, a maradék porcukrot, a felfuttatott élesztőt és a sót egy tálba öntjük.
A hozzávalókat addig dagasztjuk kézzel vagy gépi segítséggel, amíg a tészta hólyagos nem lesz.
A tésztát hagyjuk legalább 30-40 percig kelni. Utána legalább 4 egyenlő darabra osztjuk és gombócokat formálunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és újabb fél órát kelni hagyjuk.
A megkelt gombócokat megkenjük felvert tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
Mielőtt a sütőbe helyeznénk őket, egy tűvel megszúrjuk a tetejüket, erre azért van szükség, hogy sülés közben ne keletkezzen légbuborék bennük és ne repedjen ki a bucik oldala.
Előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
RÁNTOTT CSIRKE
A tojást felverjük, a panko morzsát összekeverjük egy kevés sóval, borssal és chilivel, a husikat pedig sózzuk, borsozzuk.
A csirkecomb filét a liszt után megforgatjuk a tojásba, majd a fűszeres morzsába, úgy, hogy teljesen körbevonja.
Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk és kisütjük benne a morzsás csirke szeleteket.
SAJTMÁRTÁS
A tejszínt felmelegítjük, majd beleolvasztjuk a sajtot és egy kanál keményítővel besűrítjük.
ÖSSZEÁLLÍTÁS
A bucika félbevágjuk, teszünk bele egy kevés karamellizált hagymát, majd mehet rá a fűszeres csirkefilé, amire egy szelet sült
bacon teszünk. Az egészet leöntjük a cheddar mártással, végül rátesszük a szeletelt csemege
uborkát és a buci tetejét.