Krém250g Mascarpone 300g Fehér csokoládé 250g Vaj 200ml Tejszín
ELKÉSZÍTÉS
VÖRÖS PISKÓTÁHOZ
A lisztet, sót, kakaóport, szódabikarbónát összekeverjük.
Egy másik tálban felhabosítjuk a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tojásokat, vanília őrleményt, kefírt, ecetet és az ételfestéket. Óvatosan összekeverjük a száraz alapanyagokkal.
A tésztát két részre osztjuk és két 20 cm-es tortaformába tesszük. 30 perc alatt 180 fokon készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kivettük 10 percig hagyjuk a formában hűlni.
KRÉMHEZ
A fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a gőzről levéve folyamatos keveréssel langyosra hűtjük.
A szoba-hőmérsékletű vajat krémesre keverjük, hozzáadjuk a mascarponét és összedolgozzuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a lehűlt olvasztott fehér csokival felváltva, óvatosan a vajas krémhez keverjük.
Mindkét kihűlt piskótát kettévágjuk. Rétegenként megtöltjük krémmel. Fogyasztás előtt hűtőben 1-2 órát pihentetjük.
TÁLALÁS
Erdei gyümölcsökkel és menta levéllel díszíthetjük, hogy még szebb legyen a tortánk.
GASZTROTIPP
Ha a színezék helyett valami mást használnátok, akkor én a málnapürét vagy a céklalevet ajánlom nektek, velük is szuperül megszínezhetitek a piskótát ;)