Egy serpenyőt felforrósítunk, amikor forró beletesszük az olívaolajat, és a húsokat. A húsok mindkét oldalát egy-egy percig sütjük, amikor megfordítjuk akkor sózzuk, borsozzuk mindig a hús sült felét.
Egy-egy perc után kivesszük, és rácsra tesszük kihűlni 15 percig.
Ezután a rácsot egy tepsire helyezzük, és így tesszük be a sütőbe 4-6 percre, ha nagyon vastag a hűs, akkor a sütési idő 6-8 perc.
A sütőből kivéve újra 15 percig pihentetjük a húst.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, és beletesszük a fokhagymát, a rozmaring ágat, majd visszatesszük a steak szeleteket, és megöntözzük a megolvadt vajjal kb. 1 percig.
Ezt követően kivesszük, és egy kicsit pihentetjük felvágás előtt.
BORREDUKCIÓ:
Egy lábasba öntjük a bort, hozzátesszük a fűszereket, és a gyümölcsöket, a mézet (kivétel a vajat). 10 percig forraljuk, majd átszűrjük.
Ezután lassú tűzön elkezdjük visszaforralni a fűszeres borunkat kb. úgy, hogy egy deciliternyi legyen, és hozzáadjuk a vajat is.
BORECETES SALÁTA:
Mandolin vágó segítségével az édeskömény felszeleteljük, majd sózzuk, és borsozzuk.
Az ecetbe belekeverjük a cukrot, a kaprot, és az olívaolajat majd ezzel átkeverjük a salátát.