Panír15dkg Liszt 2db Tojás 25dkg Zsemlemorzsa 7dl Olaj
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Ízlés szerint só, bors
ELKÉSZÍTÉS
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd pár perc után az zúzott fokhagymát.
Beleöntjük a rizst és addig kevergetjük, amíg üveges lesz. Hozzáadjuk a fehér bort, közepes lángon addig főzzük, amíg a rizs be nem szívja a folyadékot. Beletesszük a fűszereket, és ezután fokozatosan beleöntjük az alaplevet. Folyamatosan kevergetve forrásig melegítjük és puhára főzzük.
Miután elkészült és már kissé kihűlt hozzáadjuk a tojást, a sajtot, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Miután kihűlt ping-pong labda nagyságú gombócokat formázunk belőle és a hagyományos módon bepanírozzuk.
Forró olajban pirosra sütjük a rizsgombócokat.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a LEGTUTIBB EGÉSZSÉGES PIZZÁTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)