Egy lábasba dobjuk a vajat majd, amikor felolvadt azonos mennyiségű lisztet adunk hozzá, kicsit megpirítjuk.
Ezt követően szakaszosan adagoljuk hozzá a tejet, és nagy lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, még krémes állagot nem kapunk.
Ezután beletesszük a sajtot és sóval, borssal, kevés szerecsendióval ízesítjük, és belekeverjük a vajkrémet.
Összeállítás
Egy serpenyőt hevítünk, majd mérsékeljük a lángot. Közben a kenyérszeletek minden oldalát megkenjük vajkrémmel.
Mindegyik kenyérnek megpirítjuk az egyik oldalát. Ha ezzel megvagyunk két szeletet a serpenyőbe helyezünk a pirított oldalával felfelé és ráhalmozunk sajtból, majd mehet rá a besamel, megint sajt és rátesszük a kenyeret pirított részével. Amikor már megsült az alja átfordítjuk a kenyereket és a másik oldalt is aranybarnára sütjük.
Tálalás
Fokhagymával bedörzsölve, és friss petrezselyemmel tálaljuk.