Karamell öntet10dkg Vaj 25dkg Cukor 200ml Tejszín 100ml Víz
Díszítés1csomag Karamellás popcorn
ELKÉSZÍTÉS
PISKÓTA:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá keverjük a cukor felével, majd a sárgáját habosra keverjük a cukor másik felével, és a citrom héjával.
Folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk a vizet, az olajat, ezután a lisztet, a sütőport és felvert fehérjét felváltva adagoljuk.
A kész masszát kicsi, de magas tortakarikába sütjük 170 fokon 50-60 percig, amikor elkészült és kihűlt három lapra vágjuk.
KRÉM:
A tejszínt felverjük és hozzáadagoljuk a sűrített tejet, mascarponét és amikor habbá keményedett hozzá forgatjuk a sós karamellás Baileys-t.
A krémmel megkenjük a torta lapokat és kívülről is bevonjuk a krémmel.
KARAMELL:
A cukrot lassú tűzön hevítjük a vízzel. Az elején megkeverjük, de közben már nem kell.
Addig forraljuk lassan, amíg szép aranybarna nem lesz.
A tejszínt összemelegítjük a vajjal és az aranybarna cukorhoz hozzáadjuk.
Elkeverjük és két percig még főzzük.
Hagyjuk kihűlni és visszatesszük a hűtőbe.
Ha már hideg a torta tetejére csurgatjuk és megszórjuk a popcornal.
Ha tetszett a receptem, próbáljátok ki az BAILEYS-ES GRANOLÁTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)