Focaccia250g Liszt 12g Élesztő 100ml Langyos víz 50ml Langyos tej 10db Koktélparadicsom 2ek Olívaolaj 1csipet Cukor 1tk Só 1csomag Bébispenót
ELKÉSZÍTÉS
Egy serpenyőbe szórjuk az összevágott fokhagymát és a kissé összevágott spenótot, kevés olívaolajon ledinszteljük.
A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt pedig felfuttatjuk a cukros langyos tejben.
Belecsurgatjuk a lisztbe az olívaolajat, a langyos vizet, az élesztős tejet és hozzáadjuk a fokhagymás spenótot. Kevés sóval és borssal ízesítjük, majd alaposan összedolgozzuk.
Ha a tészta már elválik az edény falától és nem ragad a kezünkhöz, félretesszük és meleg helyen 40-45 percig pihenni hagyjuk.
Kiolajazunk egy 30 x 25 cm-s tepsit és beleigazgatjuk a tésztánkat, úgy hogy legalább ujjnyi vastag legyen, villával megszurkáljuk.
A tésztát olívaolajjal megcsurgatjuk és belenyomkodjuk a félbevágott paradicsomokat.
220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a ZÖLDSÉGES PIZZA MUFFINTisés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)