Cseresznyés chutney50dkg Cseresznye 1fej Lilahagyma 1gerezd Fokhagyma 2ek Olaj 1db Babérlevél 1ek Barna cukor 1kk Balzsamecet 1csipet Őrölt gyömbér 1csipet Chilipehely 1csipet Só 50ml Víz 1csipet Őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS
SÜLT CSIRKESZÁRNYAK:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a szárnyvégeket levágjuk.
Bedörzsöljük a sóval, a borssal, a fűszer keveréket az olajjal elkeverjük és ráöntjük a csirkeszárnyakra.
Hagyjuk 1 órát pácolódni.
Tepsibe feldaraboljuk a hagymákat, ráfektetjük a csirkeszárnyakat, rátépkedjük a rozmaringot, és 170˙C-os sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.
CSERESZNYÉS CHUTNEY:
A hagymát, és a fokhagymát felszeleteljük, és olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a cseresznyét, és a barna cukrot.
Amikor cseresznye összeesett fűszerezzük a babérlevéllel, a balzsamecettel, a gyömbérrel, a fahéjjal, és a sóval. Ráöntjük a vizet és lekvár állagúvá főzzük 10-15 perc alatt. Legutolsó sorban szórjuk meg a chilipehelyjel.
Tálaláskor hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk.