Összezúzzuk a zabkekszet, majd az olvasztott vajjal eldolgozzuk. A tortaforma aljába nyomkodjuk és 20 percre a fagyasztóba tesszük.
KRÉM
A joghurtot, mascarponét, porcukrot és a lime levét illetve a reszelt héját összekeverjük.
12 g zselatint, 45 g vízben hagyjuk ázni, amíg magába szívja a vizet, majd a mikróba tesszük és szinte forrásig melegítjük (kb. 30 másodperc).
Miután kihűlt a krémbe öntjük, jól elkeverjük és a torta alapra kanalazzuk és ismét fagyasztóba tesszük 30 percre.
Amikor érezhetően kemény a teteje akkor kezdjük elkészíteni a mangózselét.
MANGÓZSELÉ
Egy mangó húsát a porcukorral és 50 ml vízzel botmixer segítségével összepépesítjük. Hozzáadjuk a torta zselét és fél percig tovább keverjük.
Az elkészült mangózselét a torta tetejére öntjük, majd mikor megszilárdul, ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítjük.
Ha szeretnétek, hogy a gyümölcsök deresek legyenek, akkor tegyétek be díszítés után a mélyhűtőbe az egész tortát.Úgy tegyétek a tortára a gyümölcsöket, hogy ne érjetek hozzá kézzel( mert a kéz minimális zsírossága miatt, nem dermed meg a gyümölcs egyenletesen)
Ha tetszett a receptem, próbáljátok ki a MÁLNÁS MILLE - FEUILLEés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)