Pikáns rántott húshoz2ek Vaj 3dl Tej 1tk Tabasco szósz 500g Pulykamell filé 200g Zsemlemorzsa 5ek Reszelt parmezán sajt 1kk Cayenne paprika 1kk Őrölt fekete bors 1kk Őrölt fehér bors 2kk Fokhagymapor 1tk Őrölt pirospaprika 2csipet Só
Burgonyapüré1kg Burgonya 20dkg Vaj 3dl Tej 1szál Friss Kakukkfű
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
Ízlés szerint
Szerecsendió
Só, bors
ELKÉSZÍTÉS
RÁNTOTT HÚS
A pulykamell filét felszeleteljük, ha szükséges klopfolóval megpuhítjuk.
A tejet és a csípős szószt összekeverjük egy edényben és a filéket belehelyezzük. Minimum 1- maximum 24 órán át pácoljuk a húst a hűtőben.
Összekeverjük a zsemlemorzsát, a reszelt parmezán sajttal, Cayenne paprikával, fekete- és fehér borssal, a fokhagymaporral, az őrölt paprikával és a sóval.
Majd ebben a keverékben a pácból kivett húst, megforgatjuk. Az így ízesített pulykamell filé, sütés előtt még 10 percig visszakerül a hűtőbe.
Mindeközben, a sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Mielőtt betesszük a pulyka szeleteket a sütőbe, a húsok mindkét oldalát egyenletesen kenjük meg vajjal.
Sütés közben, ha már a teteje aranybarna akkor átfordítjuk, hogy a másik oldala is megpiruljon.
20-25 perc alatt kívül ropogós, belül pedig puha és omlós marad a rántott húsunk.
BURGONYAPÜRÉ
Közben elkészítünk egy vajas burgonyapürét, amihez a burgonyákat héjastul megfőzzük, majd megpucoljuk.
Hozzáadjuk a vajat, valamint kakukkfűvel felforralt, majd leszűrt tejet.
Sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval ízesítjük és az egészet krémesre keverjük.
GASZTROTIPP
Ha a burgonyapürét is különlegessé szeretnéd tenni, akkor ha kész a püréd, tedd be sütőbe reszelt sajttal és parmezánnal, nem fogsz csalódni.