SZEDRES GABONASZELET18dkg Teljes kiőrlésű liszt 8dkg Zabpehely 1kis kanál őrölt Fahéj 1csipet Só 10dkg hideg Vaj 2db Tojássárgája 2ek Méz 2ek Görög joghurt 1ek Víz 15dkg Szeder jam 2ek Kefír
ELKÉSZÍTÉS
A száraz hozzávalókat a lisztet, a zabot, a fahéjat és a sót
összekeverjük.
Reszeljük hozzá a hideg vajat és adjuk hozzá a tojást, a
joghurtot, a mézet és a vizet és gyúrjuk össze.
Folpackba csomagolva
tegyük a hűtőbe és pihentessük 15-20 percet.
Pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk, majd osszuk
egyenlő téglalapokra.
A téglalap egyik felére
tegyünk egy kis kanál szeder jamet és a téglalapok széleit kenjük meg kefirrel, majd a téglalap másik felét hajtsuk rá és nyomkodjuk össze a széleit.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a hűtőben 15-20
percet újra pihentetjük.
Pihentetés után 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett ez a szuper recept, próbáljátok ki a FETÁS CUKKINI SALÁTÁTés kövessetek a facebook, instagram oldalamon és a youtube csatornámon, hogy mindig értesüljetek a legfrissebb receptjeimről! ;)