Káposzta saláta:1db Kis fej lilahagyma 1fej Salotta hagyma 1db Alma 1db Sárgarépa 1db Majonéz 1db Joghurt 1db Narancs kifacsart leve 1csomag Céklalevél saláta 1kk Só 1csipet Bors
ELKÉSZÍTÉS
Hamburger buci:
Langyos tejben 10 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt a porcukor felével. A lisztet, a vajat, a maradék porcukrot, a felfuttatott élesztőt és a sót egy tálba öntjük.
A hozzávalókat addig dagasztjuk kézzel vagy gépi segítséggel, amíg a tészta hólyagos nem lesz.
A tésztát hagyjuk legalább 30-40 percig kelni. Utána legalább 6 egyenlő darabra osztjuk és gombócokat formálunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és újabb fél órát kelni hagyjuk.
A megkelt gombócokat megkenjük felvert tojássárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
Mielőtt a sütőbe helyeznénk őket, egy tűvel megszúrjuk a tetejüket, erre azért van szükség, hogy sülés közben ne keletkezzen légbuborék bennük és ne repedjen ki a bucik oldala.
Előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hamburger hús:
A húst összekeverjük a szalonnával, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy órán át.
Vastagabb húspogácsákat formázunk belőle.
Serpenyőben vagy grillen kisütjük, amikor mindkét felét megsütöttük, akkor tesszük rá a sajt szeleteket, hogy ráolvadjanak.
Káposzta saláta:
A lilakáposztát legyaluljuk, besózzuk, és egy picit állni hagyjuk.
Addig lereszeljük az almát, a sárgarépát és felszeleteljük a hagymát.
Összekeverjük a majonézt, a joghurtot, és a narancs kifacsart levét.
A legyalult lilakáposztát kicsavarjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval.
Összeállítás:
A hamburger aljára kerül a cékla levél saláta, erre tesszük rá a káposzta salátát, majd a hús, és végül a zsemle kalapja.