Pisztránghoz:2db Egész pisztráng 1kk Só 1csipet Bors 1db Citrom 1csokor Kapor 4gerezd Fokhagyma 4ek Olívaolaj
Tagliatellehez:500g Tagliatelle tészta
Fehérbor mártáshoz:3dl Száraz fehérbor 1ek Vaj 3dl Tejszín 2fej Mogyoróhagyma 3dl Tészta főzővíz 1kk Só 1csipet Bors 2ek Barna cukor
ELKÉSZÍTÉS
Pisztráng:
A pisztrángokat kívül-belül sózzuk, borsozzuk, és beirdaljuk mindkét oldalát.
A belsejébe szeleteljük a citromot, a kaprot, a fokhagymából durvára vágva teszünk a belsejébe is, és ahol beirdaltuk a pisztrángot oda is.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd meglocsoljuk az olívaolajjal.
200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tagliatelle tészta:
A tésztát sós vízben kifőzzük, de csak fél keményre.
Amikor leszűrjük a főző vízből félreteszünk kb. 3 dl mennyiséget, mert ez kelleni fog a fehérbor mártáshoz.
Fehérbor mártás:
A vajat megolvasztjuk, és az apróra vágott hagymát ledinszteljük rajta, borsozzuk, és hozzáöntjük a bort.
Addig forraljuk, amíg a fele el nem fő, majd felöntjük a tésztának a levével, ezt felforraljuk, és sózzuk, ha még szükséges majd felöntjük a tejszínnel.
Addig főzzük a mártásunkat, amíg besűrűsödik, és hozzáadjuk a cukrot. Amikor kész ez kb. 10-15 perc, akkor ráborítjuk a tésztára és jól átforgatjuk, majd kicsit állni hagyjuk, mert a tészta még puhul a mártásban.